Κοινωνικά δίκτυα

Facebook

H Βιβλιοθήκη σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά στο κοινό της και να το ενημερώνει για τα νέα της, διατηρεί τη δική της σελίδα και  ομάδα  στο Facebook. Μερικά από τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα μέλη της βιβλιοθήκης στο Facebook είναι η άμεση ενημέρωση για όλα τα νέα και εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης, η ανταλλαγή ιδεών και η συνεργασία σε κοινά πεδία ενδιαφέροντος.

 

Twitter

Μέσω του twitter μπορείτε να παρακολουθείτε (follow) τη Βιβλιοθήκη και να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα της, όπως εκδηλώσεις, νέες προσκτήσεις υλικού, κ.ά.

 

Flickr

Στο Flickr μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις διάφορες εκδηλώσεις, σεμινάρια και τα άλλα καθημερινά δρώμενατης Βιβλιοθήκης.

 

Ιστολόγιο Βιβλιοθήκης

Το ιστολόγιο της Βιβλιοθήκης πήρε την ονομασία του από τον λατινικό όρο Acta Diurna: οι καθημερινές πράξεις ή καθημερινές δημόσιες αναγγελίες της Ρώμης (αγγλ.: Daily Acts ή Daily Public Records). Το περιεχόμενό του ιστολογίου ενημερώνεται σε τακτική βάση υπό μορφή χρονολογικού ημερολόγιου  ανά ημερομηνία δημοσίευσης των άρθρων  και οι δημοσιεύσεις του (posts) κατηγοριοποιούνται με τη χρήση των tags (ετικέτες, κατηγορίες).

 

Google+

Η βιβλιοθήκη διαθέτει την δική της σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο Google+ με κύριο στόχο την επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών με το κοινό της.

 

RSS Feeds

Τα νέα, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμα μέσω της υπηρεσίας RSS. Μέσω αυτής της υπηρεσίας μπορείτε να λαμβάνετε τις ειδήσεις που επιθυμείτε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, στο κινητό σας τηλέφωνο ή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων RSS προτιμάτε.