Βιβλία

Η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο έρχεται στη Λεμεσό

Από τις 25 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, το πρώτο Limassol Book Fair ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει το κυπριακό κοινό μαζί με δεκάδες εκδότες, συγγραφείς και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου. Δημοσιογράφοι, βιβλιοκριτικοί και φυσικά όλοι οι λάτρεις του βιβλίου και της ανάγνωσης δίνουν ραντεβού στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό, σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο βιβλίο και στους ανθρώπους του.

Κοινωνία του βιβλίου 2018 : Η λογοτεχνία ανάμεσα στις άλλες τέχνες

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο και η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλούν στην εκδήλωση: Κοινωνία του βιβλίου 2018 : Η λογοτεχνία ανάμεσα στις άλλες τέχνες

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Ηπειρώτη λογοτέχνη, εικαστικό καλλιτέχνη, μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Νίκο Χουλιαρά που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2015. Περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις ανθρώπων με ιδιαίτερη γνώση ή σχέση με το θέμα, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και λογοτέχνες από την Κύπρο.

Το φως στον Βασίλη Μιχαηλίδη: Ανάμεσα στον διαφωτισμό και τον ρομαντισμό

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του Δρ. Μίμη Σοφοκλέους με τίτλο: Το φως στον Βασίλη Μιχαηλίδη: Ανάμεσα στον διαφωτισμό και τον ρομαντισμό

McEvoy’s Handbook of Photovoltaics: Fundamentals and Applications

Έχει κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του Καθηγητή Σωτήρη Καλογήρου του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με τίτλο McEvoy’s Handbook of Photovoltaics: Fundamentals and Applications. Είναι η τρίτη έκδοση του επιτυχημένου βιβλίου το οποίο είναι ογκώδες (1341 σελίδες) και έχει εκδοθεί από τον οίκο Academic Press της Elsevier.

Βραδιά αναγνώσεων: Η λογοτεχνία στην πόλη

Το Βιβλιοτρόπιο, το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού συνδιοργανώνουν βραδιά λογοτεχνικής ανάγνωσης με τίτλο Η λογοτεχνία στην πόλη

Την βραδιά αυτή τον λόγο έχουν οι αναγνώστες: Διαλέξτε μέχρι και τρία ποιήματα ή ένα μικρό πεζό κείμενο ενός αγαπημένου σας λογοτέχνη συνολικής διάρκειας περίπου 3 λεπτών και ελάτε στο κέντρο της πόλης να τα διαβάσετε και να τα μοιραστείτε μαζί μας.

2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest), διοργανώνεται για δεύτερη φορά αυτό τον Μάϊο και έχει ως στόχο να καθιερωθεί ως ένας θεσμός που θα προωθήσει το Βιβλίο στο κυπριακό κοινό, κάθε ηλικίας, θα φέρει κοντά τους αναγνώστες με τους συγγράφεις και θα αναδείξει το έργο των Κυπρίων συγγραφέων, σε μια εποχή που το βιβλίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προκλήσεις.

Ταξίδι στην Κολχίδα (Φόρης και Δομνίκη)

Με την ευκαιρία της "Ημέρας των Γραμμάτων" η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κελίρη με τίτλο: Ταξίδι στην Κολχίδα (Φόρης και Δομνίκη).

Thermal solar desalination: Methods and Systems

Έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει το βιβλίο με τίτλο Thermal solar desalination: Methods and Systems τους Vassilis Belessioti, Sotiri Kalogirou και Emmy Delyanni.

Οι συγγραφείς επιθυμούν να φωτίσουν το πρόβλημα “ΝΕΡΟ” – το οποίο μαζί με το πρόβλημα “ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” θα βρίσκονται στο μέτωπο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος – ώστε να αποβεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για όποιον αναζητάει τη γνώση και κυρίως για τις μεθόδους της θερμικής ηλιακής αφαλάτωσης στην πράξη.

Συμμετοχή της Βιβλιοθήκης στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε με επιτυχία σε ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο του βιβλίου, στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) που διοργανώθηκε την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία.

1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest), διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και έχει ως στόχο να καθιερωθεί ως ένας θεσμός που θα προωθήσει το Βιβλίο στο κυπριακό κοινό, κάθε ηλικίας, θα φέρει κοντά τους αναγνώστες με τους συγγράφεις και θα αναδείξει το έργο των κυπρίων συγγραφέων, σε μια εποχή που το βιβλίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προκλήσεις.

Aνταλλακτική βιβλιοθήκη...μια εναλλακτική προσέγγιση στην έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση εγκαινίων της 1ης Παγκύπριας δημόσιας δωρεάν ανταλλακτικής βιβλιοθήκης την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:00.

Παρουσίαση βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Αλκυόνης Παπαδάκη με τίτλο: «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια»

Χαιρετισμός εκδήλωσης: Εύρος Αλεξάνδρου, Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού.

Παρουσίαση βιβλίου: Μαριάννα Γαλίδη, μουσικολόγος και ραδιοφωνική παραγωγός

Ανάγνωση αποσπασμάτων: Κατερίνα Βοσκαρίδου, θεατρολόγος

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει τα βιβλία της.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Online Communities and Social Computing

Έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει διεθνώς το βιβλίο με τίτλο «Online Communities and Social Computing» του Δρ. Παναγιώτη Ζαφείρη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ. Το βιβλίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Springer.

Remote Sensing of Environment – Integrated Approaches

Έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει διεθνώς το νέο επιστημονικό βιβλίο του Δρος Διόφαντου Γλ. Χατζημιτσή με τίτλο ‘Remote Sensing of Environment –Integrated Approaches’, από τον διεθνή εκδοτικό οίκο InTech.

Το βιβλίο καλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις της τηλεπισκόπησης στο περιβάλλον συνδυάζοντας τις θεωρητικές προσεγγίσεις με τις εφαρμογές.

Affective, interactive, and cognitive methods for e-learning design

Έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει διεθνώς το βιβλίο με τίτλο «Affective, Interactive and Cognitive Methods for E-Learning Design: Creating an Optimal Education Experience» της Δρ. Αιμιλίας Τζαναβάρη και του Δρ. Νικόλα Τσαπατσούλη, Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ.

Solar Energy Engineering: Processes and Systems

Έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει διεθνώς το βιβλίο με τίτλο «Solar Energy Engineering: Processes and Systems» του Δρ. Σωτήρη Καλογήρου, Λέκτορα στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών του ΤΕΠΑΚ. Το βιβλίο εκδόθηκε από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier.