Συχνές ερωτήσεις

Χρήση Βιβλιοθήκης

H Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου βρίσκεται στην διεύθυνση Νικολάου Ξιούτα 1

Σεπτέμβριος - Μάιος
Δευτέρα - Παρασκευή: 08:30 - 24:00
Σάββατο: 09:00 - 19:00
Ιούνιος - Αύγουστος
Δευτέρα - Παρασκευή: 08:30 - 14:30
Σάββατο: Κλειστή

Ακαδημαϊκό προσωπικό, Διοικητικό Προσωπικό, Ειδικός Επιστήμονας: Για να γίνετε μέλος στη Βιβλιοθήκη παρακαλούμε όπως συμπληρώστε την ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής νέου μέλους

Προπτυχιακοί, Μεταπτυχιακοί, Διδακτορικοί και Erasmus Φοιτητές: Η φοιτητική σας ταυτότητα, η οποία εκδίδεται από την Φοιτητική Μέριμνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κάρτα μέλους της βιβλιοθήκης. Για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ θα πρέπει να προσκομίζετε μαζί σας τη φοιτητική σας ταυτότητα.

Χρήστες Συνεργασίας: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης, εφόσον έχετε συμπληρώσει την αίτηση συνεργασίας στο πανεπιστήμιο στο οποίο είστε μέλη. Για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης θα πρέπει να προσκομίζετε πάντοτε τη φοιτητική ταυτότητα/ταυτότητα μέλους του πανεπιστημίου σας.

Απόφοιτοι του ΤΕΠΑΚ: ΟΙ απόφοιτο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορούν να χρησιμοποιήούν τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης για τρία (3) χρόνια μετά την αποφοίτηση τους. Για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης θα πρέπει να προσκομίζετε πάντοτε τη φοιτητική ταυτότητα του πανεπιστημίου.

Εξωτερικοί χρήστες: Αν δεν εμπίπτεις στις πιο πάνω κατηγορίες και επιθυμείς να γίνεις εξωτερικό μέλος της Βιβλιοθήκης παρακαλούμε όπως συμπληρώστετε την ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής νέου μέλους.Τα εξωτερικά μέλη καταβάλλουν το ποσό των €17,00 για την ετήσια συνδρομή και €10,00 για το κόστος έκδοσης της κάρτας μέλους Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ είναι ανοικτή για το κοινό κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της (Βλέπε ωράριο λειτουργίας βιβλιοθήκης).Για δυνατότητα δανεισμού του υλικού της θα πρέπει να είστε μέλος της Βιβλιοθήκης.

 

Δανεισμός

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για το κοινό αλλά δικαίωμα δανεισμού έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της Βιβλιοθήκης.
Μπορείτε να δανειστείτε βιβλία και οπτικοακουστικό υλικό (CD-Rom, DVD, κασέτες ήχου, βιντεοκασέτες). Δε δανείζεται το πληροφοριακό υλικό (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, οδηγοί, εγχειρίδια, βιβλιογραφίες, κλπ.), τα περιοδικά, οι εφημερίδες και σπάνια βιβλία, η χρήση των οποίων επιτρέπεται μόνο εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τους κανόνες δανεισμού.
Η ανανέωση του δανεισμού ενός βιβλίου είναι δυνατή, εφόσον δεν έχει ζητηθεί από άλλο χρήστη. Η ανανέωση μπορεί να γίνει από τα μηχανήματα αυτόματου δανεισμού στη Βιβλιοθήκη ή ηλεκτρονικά μέσω του Ηλεκτρονικού Καταλόγου της Βιβλιοθήκης καθώς και τηλεφωνικώς στο 25002518.
Για να κρατήσετε υλικό το οποίο είναι ήδη δανεισμένο σε άλλο χρήστη, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη παρουσιάζοντας την κάρτα μέλους σας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Χρηστών ή να επισκεφθείτε τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης και αφού εντοπίσετε τον τίτλο που σας ενδιαφέρει να επιλέξετε την εντολή “Κράτηση”.
Μόλις επιστραφεί στη Βιβλιοθήκη το υλικό που κρατήσατε, θα ειδοποιηθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να προσέλθετε στη Βιβλιοθήκη και να το παραλάβετε. Για τις κρατήσεις ισχύει πάντοτε η σειρά προτεραιότητας. Εάν δεν προσέλθετε μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία ειδοποίησής σας, η κράτηση ακυρώνεται. Δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση για υλικό το οποίο ανήκει στη Συλλογή Περιορισμένου Δανεισμού και στη Συλλογή Πληροφοριακού υλικού ή για υλικό το οποίο είναι διαθέσιμο στα ράφια της βιβλιοθήκης. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τους κανόνες δανεισμού.
Για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας επισκεφθείτε τη σελίδα του Ηλεκτρονικού Κατάλογου της Βιβλιοθήκης και ακολούθως εισάγεται τον αριθμό της πανεπιστημιακής ταυτότητας ή κάρτας μέλους Βιβλιοθήκης και τον αριθμό της πολιτικής ταυτότητας.
Μέσω του λογαριασμού σας μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για το δανεισμένο σας υλικό, ιστορικό δανεισμών, τρέχουσες κρατήσεις, δεσμεύσεις και καθυστερήσεις επιστροφών.
Σε κάθε μέλος της Βιβλιοθήκης που καθυστερεί να επιστρέψει ή να ανανεώσει το δανεισμένο υλικό μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία επιστροφής, επιβάλλεται πρόστιμο ανάλογα με το είδος της συλλογής στην οποία ανήκει το δανεισμένο υλικό. Το πρόστιμο για όλες τις Συλλογές είναι 0,40σεντ την ημέρα και για την Συλλογή Περιορισμένου Δανεισμού 0,50 σεντ την ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τους κανόνες δανεισμού.