Συμμετοχή της Βιβλιοθήκης στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε με επιτυχία σε ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο του βιβλίου, στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) που διοργανώθηκε την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία.

Οι φίλοι του βιβλίου που πέρασαν από το περίπτερο της Βιβλιοθήκης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης, όπως την Κινέζικη Γωνιά, την ανταλλακτική βιβλιοθήκη, την ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Επίσης στο περίπτερο προβλήθηκε υλικό από τη συλλογή της κινέζικης γωνιάς το οποίο αφορά στην εκμάθηση της Κινέζικης Γλώσσας και τη γνωριμία με την κινέζικη κουλτούρα.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου μέσα από την έκθεση βιβλίων των Ακαδημαϊκών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών για υποψήφιους φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου. Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Μάριος Ζέρβας, μίλησε σε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση για την προτίμηση των φοιτητών στο έντυπο βιβλίο καθώς και για την τάση των βιβλιοθηκών να αναπτύσσουν ηλεκτρονικές συλλογές βιβλίων.

Ευχόμαστε το Φεστιβάλ να καταστεί θεσμός ως μια εκδήλωση, η οποία προωθεί τον πολιτισμό, την ανάπτυξη του πνεύματος και τη φιλαναγνωσία. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συνεχίσει να υποστηρίζει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.