Ανακοινώσεις

Συμφωνία συνεργασίας ΤΕΠΑΚ και Δήμου Αγίου Αθανασίου σε θέματα βιβλιοθηκονομίας

Συμφωνία συνεργασίας σε θέματα βιβλιοθηκονομίας, υπέγραψαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Δήμος Αγίου Αθανασίου.

Η Συμφωνία προβλέπει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τη Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ ως προς την οργάνωση και διαχείριση της βιβλιοθήκης του Δήμου ως επίσης τη χρήση, τη λειτουργία και την ανάπτυξη του αυτοματοποιημένου συστήματος βιβλιοθήκης (KOHA ILS).

Εργασίες συντήρησης στα συστήματα της Βιβλιοθήκης

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, όλα τα συστήματα της Βιβλιοθήκης θα είναι εκτός λειτουργίας Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2023 @ 16:00 μέχρι την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2023 @ 16:00
Η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί μόνο ως αναγνωστήριο, δεν θα μπορούν να γίνουν δανεισμοί και επιστροφές υλικού
Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Λειτουργία Βιβλιοθήκης κατά την διάρκεια της πανδημίας

Λόγω των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 9 Μαΐου.

Ο δανεισμός υλικού θα συνεχίσει να πραγματοποιείται μέσω της Υπηρεσίας Click and collect και η παραλαβή θα γίνεται κατόπιν διευθέτησης ραντεβού με το προσωπικό στο τηλέφωνο 25002518.

Σε ότι τους δανεισμούς που λήγουν από 26 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου θα ανανεωθούν αυτόματα. Επιστροφές δεν γίνονται αποδεχτές για το διάστημα που η Βιβλιοθήκη θα παραμένει κλειστή.

Όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα προσφέρονται κανονικά.

Εναρκτήρια συνάντηση προγράμματος Erasmus+ KA2 Building the Capacity of Educators and Librarians in Information Literacy

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος Educability “Building the Capacity of Educators & Librarians in Information Literacy” το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus + KA2 Cooperation for Innovation and the exchange  of Good Practices και συντονίζεται από τη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Λειτουργία Βιβλιοθήκης COVID-19

Η ασφάλεια και η υγεία των χρηστών και του προσωπικού μας, αποτελεί προτεραιότητα μας. Βασιζόμενοι στις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οδηγίες του Πανεπιστημίου καθώς και στις διεθνείς πρακτικές από 2 Σεπτεμβρίου 2020 λειτουργούμε σύμφωνα με τους πιο κάτω κανόνες. Παρακαλούνται οι χρήστες όπως ακολουθούν τους κανόνες και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Η χρήση αντισηπτικού πριν την είσοδο σας στη Βιβλιοθήκη είναι απαραίτητη. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής σας στο χώρο.

Πηγές Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό COVID-19

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστήμων Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις της μετάδοσης του COVID 19 – κορωνοϊού – παγκοσμίως δημιούργησε Θεματική Πύλη για την καλύτερη διάδοση και μετάδοση αξιόπιστων πληροφοριών σχετικές με τον ιό.

Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης για τον νέο κορωνοϊο, μεγάλοι εκδότες – παροχείς επιστημονικής πληροφορίας – «ανοίγουν» τα δεδομένα τους για προώθηση της συνεργασίας και ενημέρωσης.

Ανανέωση Συνεργασίας μεταξύ της Φαρμακοβιομηχανίας Remedica και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Στα πλαίσια των εορτασμών της ημέρας Ανοικτών Δεδομένων (Open data), δηλαδή των δεδομένων που μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν και να αναδιανεμηθούν από οποιονδήποτε – υπό τον όρο να γίνεται αναφορά στους δημιουργούς – υπογράφηκε την Πέμπτη, 5 Μαρτίου στη Λεμεσό ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας Remedica Ltd και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εν λόγω συμφωνία ενισχύει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο μερών για 6η συνεχόμενη χρονιά σε θέματα προώθησης και διάδοσης της Ανοικτής Πρόσβασης.

Δημιουργία φωτογραφικού αρχείου Φως στο φως! Αμμόχωστος!

To Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δήμος Αμμοχώστου υπέγραψαν την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 πρωτόκολλο συνεργασίας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου για παρουσίαση του θέματος με τίτλο «Εκστρατεία ΤΠΚ και Δήμου Αμμοχώστου για τη δημιουργία φωτογραφικού αρχείου».

Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού ως νέα πύλη γνώσης

Ογδοντατρία χρόνια μετά από την ανέγερση της ιδιωτικής κατοικίας του μεγαλεμπόρου Αντώνη Πηλαβάκη, το σημαντικό ιστορικό κτήριο, ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο, θα παραδοθεί για χρήση από όλους τους πολίτες της Κύπρου.

Αποτελεί στολίδι αρχιτεκτονικής για την πόλη, ενώ παράλληλα προάγει σύγχρονες μορφές μάθησης και διάδρασης με τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις τέχνες.

Πλήρως ανακαινισμένη, λειτουργεί αρχές Σεπτεμβρίου

Σεμινάριο Mendeley

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθουν οι φοιτητές πως να δημιουργούν και να διαχειρίζονται αναφορές και λίστα βιβλιογραφίας στην εργασία τους με την χρήση του εργαλείου Mendeley.

Το σεμινάριο θα είναι εργαστηριακό για αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας υπολογιστή.

Δήλωση συμμετοχής

24ώρες Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πρωτοπορεί για άλλη μια φορά εφαρμόζοντας την 24ωρη λειτουργία της κατά την περίοδο των ενδιάμεσων εξετάσεων των φοιτητών. Είναι η πρώτη βιβλιοθήκη παγκύπρια που δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να μελετήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύκτας.

Λειτούργία νέου αναγνωστήριου Βιβλιοθήκης

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του νέου αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης. Το αναγνωστήριο βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος.

Στο χώρο θα βρίσκεται επίσης καθημερινά ένας Θεματικός Βιβλιοθηκονόμος από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 2:00μ.μ. για εξειδικευμένη βοήθεια στα αντικείμενα των μαθημάτων σας.

Συμμετοχή της Βιβλιοθήκης στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε με επιτυχία σε ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο του βιβλίου, στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) που διοργανώθηκε την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία.

1ο Erasmus Staff Week Βιβλιοθηκών στην Κύπρο

H Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενεί το 1ο Erasmus Staff Week βιβλιοθηκών στην Κύπρο, από τις 13 έως 17 Ιουνίου 2016, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών αλλά και την ανταλλαγή καλών πρακτικών που αφορούν τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες.

Πες τη γνώμη σου και κέρδισε πλούσια δώρα

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΒΤΠ) διεξάγει ηλεκτρονική έρευνα ικανοποίησης χρηστών και αξιολόγησης της ποιότητας των υπηρεσιών της, η οποία θα διαρκέσει από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 22 Απριλίου 2016. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη προκειμένου να αξιολογήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης ενώ η γνώμη σας θα μας βοηθήσει να τις προσαρμόσουμε καλύτερα στις ανάγκες σας.

Διαγωνισμός φωτογραφίας Βιβλιοθήκης ΤΕΠΑΚ

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας! Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν σε δύο θεματικές κατηγορίες:

  • Ασυνήθιστος χώρος για διάβασμα.
  • Ο δικός μου χώρος για διάβασμα.

Κάντε like τη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο Facebook, ανεβάστε τη δική σας φωτογραφία ή ψηφίστε τον νικητή, μέχρι τις 09 Μαρτίου 2016.

Διακεκριμένοι επιστήμονες στο Βόλο για τον Πολιτισμό Δραματικά επίκαιρο το Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015

Εξαιρετικά επίκαιρο αποδεικνύεται το "Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς - 2015 που θα γίνει στην Ελλάδα,στην όμορφη πόλη του Βόλου, κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 24 έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015.

Συμμετοχή της Βιβλιοθήκης στην ημερίδα του Ερευνητικού Προγράμματος Μουσεία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα του Προγράμματος Μουσεία με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ευπαθών έργων τέχνης σε μουσεία από αέριους ρύπους» στις 29 Μαΐου 2015 στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού. Κύριο θέμα της ημερίδας ήταν η παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του Προγράμματος Μουσεία καθώς και προτάσεων σε θέματα διαχείρισης και προστασίας ευπαθών έργων τέχνης που εκτίθενται σε μουσεία.

CUT Library η APPαραίτητη εφαρμογή στη συσκευή σου

Εφαρμογή για τους χρήστες της Βιβλιοθήκης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο χρήστης μπορεί με εύκολες κινήσεις να εντοπίσει τη θέση του βιβλίου που επιθυμεί στις αίθουσες της Βιβλιοθήκης, με βάση την Θεματική Ενότητα ή τη Συλλογή στην οποία ανήκει. Η εφαρμογή περιλαμβάνει, επίσης, σημαντικές πληροφορίες για τη Βιβλιοθήκη όπως τα στοιχεία επικοινωνίας, το ωράριο λειτουργίας και οι έξοδοι διαφυγής του κτηρίου. Επιπλέον, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να πληκτρολογήσει και ν’ αποθηκεύσει σημειώσεις για όποιο θέμα επιθυμεί, διατηρώντας έτσι το δικό του σημειωματάριο.

Άρθρο του μήνα ερεύνα του ΤΕΠΑΚ στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό BMC Plant Biology

Το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό BMC Plant Biology δημοσίευσε πρόσφατα το άρθρο “Metabolic and transcriptional elucidation of the carotenoid biosynthesis pathway in peel and flesh tissue of loquat fruit during on-tree development” της ερευνητικής ομάδας* του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων) που αφορά τη διερεύνηση του βιοσυνθετικού μονοπατιού παραγωγής καροτενοειδών σε διαφορετικούς ιστούς καρπών μεσπιλιάς (Eriobotr

Ωράριο Βιβλιοθήκης κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς

Σας ενημερώνουμε ότι από 27/12/2011 έως 15/01/2012 η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί:

Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 – 14:30

Η Βιβλιοθήκη θα είναι κλειστή τις ακόλουθες ημερομηνίες:

24/12/2011 (Σάββατο)
26/12/2011 (Δευτέρα)
31/12/2011 (Σάββατο)
06/01/2012 (Παρασκευή)
07/01/2012 (Σάββατο)
14/01/2012 (Σάββατο)

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!!!

Ημερίδα για την Ανοιχτή Πρόσβαση

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί σε ημερίδα για την Ανοικτή Πρόσβαση στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης 24ώρες Βιβλιοθήκη. «Ημερίδα για την Ανοιχτή Πρόσβαση»

SUSHI: ένα υπέροχο γεύμα για τη σύγχρονη βιβλιοθήκη

Στο περιοδικό “Βιβλιοθήκες και Πληροφόρηση” δημοσιεύτηκε το άρθρο του συνάδελφου Βιβλιοθηκονόμου Σταμάτιου Γιαννουλάκη με θέμα ”SUSHI: ένα υπέροχο γεύμα για τη σύγχρονη βιβλιοθήκη”.

1η επίσημη έκδοση του Συλλογικού Καταλόγου Κυπριακών Βιβλιοθηκών (ΣΚΚΒ)

Μετά την πιλοτική φάση του Συλλογικού Καταλόγου Κυπριακών Βιβλιοθηκών όπου είχαν συνεισφέρει από 15 κυπριακές βιβλιοθήκες, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη βδομάδα η 1η επίσημη έκδοση του Συλλογικού Καταλόγου Κυπριακών Βιβλιοθηκών.

Σελίδες